KERKRADE

Previous slide
Next slide

SGA Kerkrade-Herzogenrath neemt deel aan grensoverschrijdend event op locatie Rolduc

Op 28 november 2019 werd op de locatie Abdij Rolduc een event georganiseerd voor werkgevers uit de Nederlandse grensregio. De insteek van dit event is, dat de Nederlandse werkgevers zich een beeld kunnen vormen van de mogelijkheden die zich voordoen aan de andere kant van de grens bij het werven en in dienst nemen van personeel. Het event was georganiseerd door de Industrie- en Handelskammer (IHK) uit Aken; hiervoor waren door hen diverse partners uitgenodigd, die hun kennis en kunde deelden met de aanwezige werkgevers. De IHK belichtte de mogelijkheden met betrekking tot opleiding en diploma-erkenning, de Service Grensoverschrijdende Arbeid (SGA) deelde de mogelijkheden met betrekking tot het grensoverschrijdend werven van personeel, Eures lichtte de mogelijkheden toe welke er zijn tot ondersteuning van de werkgevers, Grens Info Punt (GIP) gaf een impressie van hetgeen men kan verwachten op sociaal en fiscaal gebied wanneer de stap over de grens gezet wordt.

Daarnaast deelden een tweetal bedrijven, de firma ASEAG uit Aken en de firma GDO uit Eijgelshoven,  hun ervaringen met het werven van personeel over de grens.

Al met al een succesvol en leerzaam event!

VERDERE Nieuws

Brainstorming klantreis

Het team van Grensarbeid Kerkrade was woensdag 6 maart bijeen voor een brainstormsessie over de Klantreis, deze keer de klantreis betreffende de werkgever. Deze brainstormsessie

» meer