Servicepunt Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling

Kantoor Kerkrade

Wilt u personeel uit het buurland aannemen? Verhuist u over de grens om in het buurland te werken?

Zoektocht van werknemers en werkgevers

Indien u werknemer/werkzoekend bent, begeleidt de Service Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling (Team Grensarbeid) u bij de zoektocht naar een baan in het buurland en helpt u, waar nodig, zowel bij de totstandkoming van een sollicitatiemap, alsook bij de beroepswaardering. Voor meer informatie:  info@grensarbeid.eu

Indien u werkgever bent en personeel in het buurland zoekt, helpt het Team Grensarbeid u de juiste medewerkers voor uw onderneming te vinden. Voor meer informatie: info@grensarbeid.eu

Desgewenst biedt het Team Grensarbeid ook informatiebijeenkomsten specifiek voor werkgevers en Job Speed Dates aan, om uw vacatures in te vullen.

Informatie en Advies door GrensInfoPunt

Wat verwacht u en waarmee dient u rekening te houden als u naar het buurland wilt verhuizen, of daar wilt gaan werken en grensganger wordt?

Waar dient u als werkgever aan te denken, als u iemand uit het buurland wilt aannemen?

Het Grensinfopunt Aachen–Eurode is de juiste aanspreekpartner voor uw vragen.
Hier krijgt u telefonisch of persoonlijk –  en kostenloos – informatie en advies over de belasting- en sociale verzekeringstelsels in België, Duitsland en Nederland.

Via het contactformulier kunt u ook schriftelijk met de adviseurs in gesprek komen.

Informatie...

Voor
werkgevers

Indien u werkgever bent en personeel in het buurland zoekt, helpt het Team Grensarbeid u de juiste medewerkers voor uw onderneming te vinden. Desgewenst biedt het Team Grensarbeid ook informatiebijeenkomsten specifiek voor werkgevers en Job Speed Dates aan, om uw vacatures in te vullen.

Voor werkzoekenden

Indien u werkzoekend bent, begeleidt het Team Grensarbeid u bij de zoektocht naar een baan in het buurland en helpt u, waar nodig, zowel bij de totstandkoming van een sollicitatiemap, alsook bij de beroepswaardering.
 

nieuws

TEAMBUILDING DAG GRENSARBEID KERKRADE EN MAASTRICHT

Op 7 mei vond de teambuilding dag plaats voor de collega’s van Grensarbeid Kerkrade en Maastricht, locatie hiervoor was Abdij Rolduc te Kerkrade. We werden om 09.00 uur opgewacht door onze oud-collega en pensionado Miek Cremers, die als vrijwilliger verbonden

meer »

Ondernemersontbijt Grensarbeid Maastricht

Op dinsdag 26 maart 2024 vond in het Werkcentrum Zuidlimburg te Geleen het door Grensarbeid Maastricht georganiseeerde ondernemersontbijt plaats van 08.00 tot 10.00 uur, voor werkgevers uit Nederland en België. Aan bod kwamen tal van onderwerpen die belangrijk zijn als

meer »

Brainstorming klantreis

Het team van Grensarbeid Kerkrade was woensdag 6 maart bijeen voor een brainstormsessie over de Klantreis, deze keer de klantreis betreffende de werkgever. Deze brainstormsessie werd gehouden in de HUB in Kerkrade-Centrum, waar een rondleiding door de directeur vooraf ging

meer »

Infosessie “Werken in Duitsland”

Op 2 april aanstaande vindt onze volgende infosessie “Werken in Duitsland” plaats. Wilt u weten wat het betekent als u een job over de grens in Duitsland aanvaardt? Tijdens deze infosessie ontvangt u alle informatie over o.a. pensioen, kindergeld, cultuurverschillen,

meer »

MINI-CONFERENTIE “EUREGIONALE EN INTERNATIONALE ARBEIDSMARKTAANPAK VAN ZUID-LIMBURG”

Tijdens de mini-conferentie “Euregionale en internationale arbeidsmarktaanpak van Zuid-Limburg” vandaag was een ruime delegatie van Grensarbeid (Kerkrade & Maastricht) aanwezig om hierover van ideeën te wisselen met ondernemers, werkgevers, ketenpartners en kennisinstellingen. Het was een zeer geslaagde en interessante middag! #wtmr #grensarbeid #talentcoalition #grensinfopunt #expatcentre  

meer »

Ondernemersontbijt

Vandaag, 21 november 2023, vond de eerste editie plaats van het Ondernemersontbijt, georganiseerd door Grensarbeid Kerkrade. Zo’n 45 werkgevers namen hieraan deel. Maurice Jongen, voorzitter van MKB Limburg, gaf een interessante presentatie met als titel “Hoe vind ik goed personeel

meer »

Agenda

Videos

NIEUWBOUW RANPAK IN KERKRADE

In beeld: Servicepunt Grensover­schrijdende Arbeids­bemiddeling (SGA) Euregio Maas Rijn

Tijdens een succesvolle bijeenkomst op 31 oktober 2018 in het Provinciehuis van Limburg in Maastricht discussieerden 200 werkgevers en arbeidsmarktpartners uit Nederland, Belgie en Duitsland over de uitdagingen van onze huidige (grensoverschrijdende) arbeidsmarkt in Zuid-Limburg.

Grenzeloos ondernemen

Het Servicepunt Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling (SGA) in het Eurode Business Center (EBC) in Kerkrade/Herzogenrath heeft de afgelopen jaren bewezen een onmisbare partner te zijn in grensoverschrijdende arbeidsmarktinitiatieven.

Het Project

In het Eurode Business Center, dat exact op de grens tussen Nederland en Duitsland ligt, staat vanaf nu een Duits-Nederlands team van adviseurs ter beschikking voor iedereen die een baan in het buurland zoekt of in de aanbieding heeft. Op 6 september 2016 werd het Servicepunt Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling Grensarbeid/Grenzarbeit (SGA) feestelijk geopend.

Het servicepunt wordt elke ochtend bemand door adviseurs van de Agentur für Arbeit Aachen-Düren, het UWV, Podium 24 en het WerkgeversServicepunt Parkstad Limburg.

Eurode Business Center, Kerkrade

In totaal zullen er in de toekomst ‘s ochtends vijf adviseurs en twee administratief medewerkers in wisselende bezetting aanwezig zijn. Zij zetten zich ervoor in werkzoekenden uit de regio te begeleiden naar een passende baan over de grens. Hun taken reiken echter verder dan arbeidsbemiddeling alleen. De medewerkers bieden zo nodig ook ondersteuning bij het opstellen van de benodigde sollicitatiedocumenten en de waardering van diploma’s in het betreffende buurland. Daarnaast kunnen ook werkgevers die grensarbeiders in dienst willen nemen bij het nieuwe servicepunt terecht.

 

Twee maal per maand organiseert het servicepunt een informatiebijeenkomst voor werkzoekenden, de ene keer rond het thema ‘Arbeiten in den Niederlanden’ en de andere keer over ‘Werken in Duitsland’. Tijdens deze workshops wordt nader ingegaan op vragen over bijvoorbeeld sociale verzekeringen, belasting, zorgverzekering, kinderbijslag en werkloosheidsuitkeringen. Bij diepgaandere vragen met betrekking tot deze thema’s kunnen werkzoekenden worden doorverwezen naar het Grensinfopunt, dat eveneens in het Eurode Business Center is ondergebracht.

 

Op aanvraag organiseert het servicepunt ook informatiebijeenkomsten en ‘Job Speed Dates’ voor werkgevers die hun vacatures willen invullen met mensen uit het buurland.

Ons Team

Marlo Bussers

is administratief medewerker bij UWV en werkzaam als back-office medewerker bij Grensarbeid. Zij is het eerste aanspreekpunt en de contactpersoon voor alle werkzoekenden en werkgevers uit het Nederlandse en Duitse grensgebied in de Euregio Maas-Rijn.​

Regina van Vollenhoven

is Adviseur Werk bij UWV Werkbedrijf Heerlen (Zuid-Limburg). Zij is uw ideale aanspreekpartner in het bemiddelen van werkzoekenden die in Duitsland wonen en die interesse hebben om hun kansen te bespreken om vervolgens in Nederland te gaan werken.

Andreas Dankers

is Adviseur bij de Agentur für Arbeit Aachen-Düren en verantwoordelijk voor grensoverschrijdende bemiddelingen.

Astrid Decker

is adviseur bij Werkgeversservicepunt Parkstad (WSP). Zij is de ideale aanspreekpartner voor werknemers die in Nederland wonen en geïnteresseerd zijn in de Duitse arbeidsmarkt. Zij adviseert en begeleidt werknemers alsook werkgevers uit Duitsland bij de arbeidsbemiddeling over de grens.

Foto-Melissa

Melissa Heidenrath

Is werkzaam bij gemeente Kerkrade als coördinator Grensarbeid en is hier verantwoordelijk voor organisatie en structuur.

Foto-Heike 2

Heike Kirchmann

is adviseur bij Podium24 in Maastricht en Vidar in Sittard-Geleen. Zij is de ideale aanspreekpartner voor werknemers die in Nederland wonen en geïnteresseerd zijn in de Duitse arbeidsmarkt. Zij begeleidt en biedt service aan zowel werkgevers uit Duitsland alsook aan de werknemers uit Nederland bij arbeidsbemiddeling over de grens.

Sandra Manstetten

is EURES-Fachassistent bij de Agentur für Arbeit Aachen-Düren, eerste aanspreekpartner voor alle werkzoekenden die geïnteresseerd zijn in werken over de grens in de Euregio Maas-Rijn.

Marcus Yilmaz

is EURES-Adviseur en is de ideale aanspreekpartner voor de werkgevers uit België en Nederland.

 

EVENEMENTEN & SPREEKUREN

Brochures / formulieren

Op deze pagina vindt u info’s kort, brochures en formulieren voor grensgangers en werkgevers, die grensgangers willen recruteren.

Attentie: De hier gepubliceerde info’s en brochures dienen alleen ter eerste informatie. Voor verdergaand advies dient u contact op te nemen met de consulenten van de betrokken instanties of met een EURES adviseur.

Informatie voor grensgangers

Deze informatie is bedoeld voor grensgangers en werkzoekenden uit de Nederlandse grensstreek die een baan in Duitsland heeft of zoekt.

Voor meer info klikt u op onderstaande link:

GrensInfoPunten – Advies over wonen en werken in het buurland – Grenzinfopunkt

Informatie voor werkgevers

Deze informatie is bedoeld voor werkgevers uit de Nederlandse grensstreek die medewerkers uit Duitsland hebben of zoeken.

Voor meer info klikt u op onderstaande link:

GrensInfoPunten – Advies over wonen en werken in het buurland – Grenzinfopunkt

CONTACT

Service Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling

Eurode Business Center
Eurode-Park 1, unit 2
6461 KB Kerkrade
Nederland

+31 45 7111778
info@grensarbeid.eu

Openingstijden:
Maandag – Donderdag
9.00 – 13.00 uur

Onze Partners