KERKRADE

Previous
Next

Duitse minister en staatssecretarissen bij de uitwisseling over grensoverschrijdende samenwerking in de Euregio Maas-Rijn

Stephan Holthoff-Pförtner, minister van nationale en Europese zaken van Nordrhein-Westfalen, Edmund Heller, staatssecretaris van het ministerie van werkgelegenheid, en Christoph Dammermann, staatssecretaris van Economische Zaken, gaven op 21-2-2018 gehoor aan de uitnodiging voor een gedachtewisseling over grensoverschrijdende samenwerking.

In het Eurode Business-Center Herzogenrath/Kerkrade kwamen zij bijeen met vertegenwoordigers uit gemeenten van beide kanten van de grens, het Zweckverband van de Regio Aken, de Euregio Maas-Rijn, de regio Aken en de politiek, om van gedachten te wisselen over thema’s als de grensoverschrijdende arbeidsmarkt en economische ruimte, praktijkvoorbeelden uit de Euregio Maas-Rijn, de verdere ontwikkeling van de stichting Euregio Maas-Rijn, de strategisch-politieke context van de samenwerking tussen Nordrhein-Westfalen en de Benelux, en ideeën en vereisten voor de verdere ontwikkeling van de regio.

De bijzondere aard van de regio werd toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden uit de Euregio Maas-Rijn, en de Duitse minister en staatssecretarissen konden ter plaatse kennismaken met de dagelijkse werkzaamheden van het GrensInfoPunt Aachen-Eurode en de Service Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling.

 

VERDERE Nieuws

Terugblik Leer-Werk-Markt

Donderdag 3 november had de organisatie van de Leer-Werk-Markt een drukke ochtend in het Fortuna Stadion te Sittard. Deze Leer-Werk-Markt was een initiatief van UWV

» meer