Service Grensoverschrijdende Arbeid
KANTOOR
VENLO

Wonen in Nederland, werken in Duitsland

Als u overweegt om in Duitsland te gaan werken, of u werkt al in Duitsland en wilt er meer over weten, dan wordt u binnen een uur bijgepraat door deskundigen van de Agentur für Arbeit en het GrensInfoPunt op 25 november, 15.30 bij de liveregistratie over ´wonen in Nederland en werken in Duitsland´.

De belangrijkste thema´s die aan de orde komen:

– Hoe komt ik aan een baan in Duitsland, waar moet ik op letten en wat als ik werkloos wordt?
– Hoe is mijn ziektekostenverzekering geregeld, kan ik wel naar mijn eigen huisarts?
– Bouw ik in Duitsland wel een pensioen op?
– Betaal ik en beide landen belastingen, moet ik in twee landen een aangifte doen?
– Heb ik nog wel recht op kinderbijslag en Kindgebonden Budget?
– Wat als ik voor mijn Duitse werkgever ook in Nederland werk?

U kunt ook uw eigen vragen stellen. Tijdens de uitzending kunt u een WhatsApp bericht sturen naar 0031 6 2380 6093. Als u nu al uw vraag wilt stellen, dan kunt u die via een email sturen aan webinar@euregio.eu.

Wilt u op de hoogte worden gehouden van deze uitzending, registreer u dan eenmalig voor de nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief geven wij alvast wat tips en houden wij u op de hoogte van het webinar.

Als u dringende vragen hebt, waarop u eerder een antwoord wilt hebben, neem dan contact op met het Service Grensoverschrijdend Arbeidsbemiddelinng in Venlo: 0031-77-3567670 of venlo@grensarbeid.eu.

VERDERE Nieuws

Lichte versoepelingen in NRW

De deelstaat NRW heeft zijn coronaregelingen enigszins aangepast. In wezen blijven de vorige verordeningen van kracht. Vanaf 22 februari zijn er versoepelingen voor basisscholen, basisscholen

» meer