Service Grensoverschrijdende Arbeid
KANTOOR
VENLO

Werken in Duitsland: GrensInfoPunt organiseert spreekuur met Duitse en Nederlandse zorgverzekeraar

Kan ik in Nederland nog naar de arts? Moet ik dubbele premies betalen? Hoe hoog zijn de premies in Duitsland en wat is überhaupt een Krankenschein en wat is Krankengeld? Deze en andere vragen worden beantwoord door BARMER Krankenversicherung, de Nederlandse verzekeraar CZ en het GrensInfoPunt van de euregio rijn-maas-noord bij het eerste spreekuur m.b.t. de zorg voor grensarbeiders.
Alle belangstellenden worden van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn op

Donderdag 20 april 2023, 14.00-18.00 uur,
bij het GrensInfoPunt van de euregio rijn-maas-noord,
Konrad Zuse-Ring 6, 41179 Mönchengladbach.

Afspraken moeten vooraf worden gemaakt via: 0049 (0) 2161 6985 503 of per e-mail naar grenzinfopunkt@euregio-rmn.de.

Het consult is gratis en niet afhankelijk van het feit of u bij BARMER of CZ verzekerd bent.

Waarom is het van belang om naar het spreekuur te komen? “Het Duitse stelsel is nu eenmaal anders dan het systeem in Nederland. Zo kent Duitsland bijvoorbeeld nog
particuliere zorgverzekeringen en ook de loondoorbetaling bij ziekte loopt anders”, zegt GrensInfoPunt-adviseur Juul Stinges. In Duitsland betaalt de werkgever verder slechts zes weken het loon door en is een medische verklaring nodig als je ziek bent.

”Ook kent Duitsland niet het Nederlandse eigen risico bij zorgkosten, maar andere manieren van eigen bijdragen. “, aldus Stinges. Voor grensarbeiders gelden daarnaast nog een aantal aparte regels.

VERDERE Nieuws

Lont festival

Zo’n 1000 jongeren bezochten begin april het “jonge” Lont festival op de Weerstand in Roermond. Lont laat zien wat Limburg te bieden heeft, van cultuur

» meer