Service Grensoverschrijdende Arbeid
KANTOOR
VENLO

Walk & Talk: Werken in Duitsland

Walk & Talk is dé koffiepauze voor werkzoekenden in de gemeente Venlo. Op dinsdag 31 mei 2022 vindt er een speciale editie plaats rondom het thema Werken in Duitsland. In Vossener Ontmoetingscentrum in Blerick wordt uitleg gegeven over dit thema en alles wat erbij komt kijken. Je bent van harte welkom op dinsdag 31 mei van 10.00 – 12.00 uur. Voor koffie en thee wordt ezorgd.

Wil je in Duitsland gaan werken? Dan is niet alleen de taal anders, maar krijg je ook te maken met andere wetgeving op het gebied van belastingen en sociale zekerheid. Zo betaal je bijvoorbeeld de belastingen in je werkland Duitsland en moet je daar een ziektekostenverzekering afsluiten. Ook veranderen zaken als pensioenopbouw of kinderbijslag. Een adviseur van het GrensInfoPunt van de euregio rijn-maas-noord gaat uitleggen wat er voor jou verandert en waar je op moet letten bij werken in Duitsland. Tot slot zal er aandacht zijn voor de dienstverlening van de Service
Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling (SGA) Venlo, een samenwerkingsverband tussen de Agenturen für Arbeit Mönchengladbach en Krefeld, het Jobcenter Kreis Viersen, het UWV en het GrensInfoPunt.

Er is ook voldoende gelegenheid kennis te maken met elkaar en informatie uit te wisselen. Deelname aan Walk & Talk is gratis, voor koffie en thee wordt gezorgd.

Aanmelden kan via de website van Bibliotheek Venlo: Website Bibliotheek Venlo

VERDERE Nieuws

Lont festival

Zo’n 1000 jongeren bezochten begin april het “jonge” Lont festival op de Weerstand in Roermond. Lont laat zien wat Limburg te bieden heeft, van cultuur

» meer