Service Grensoverschrijdende Arbeid
KANTOOR
VENLO

Oriëntatie en matching voor jongeren en bedrijven in de Euregio middels het Meet the Youngsters platform

Meet the Youngsters is opgericht om jongeren (van middelbaar onderwijs t/m WO) op een doelgerichte manier te verbinden met bedrijven in de Euregio. Door middel van het platform laten ze zien welke mooie bedrijven er allemaal in de Euregio zijn, waardoor jongeren sneller kunnen kiezen voor een carrière in de Euregio. Via het platform bouwen jongeren aan een netwerk van Euregionale bedrijven en bedrijven aan een netwerk van jong talent. Dit netwerk zetten jongeren in bij het zoeken naar een geschikte schoolopdracht, bijbaan, stage, traineeship of starters job. Bedrijven kunnen tevens een follow-up doen na afloop van de activiteiten, zoals een jobbeurs, gastlessen, escaperoom, virtual reality experience of andere events.

De database van Meet the Youngsters bevat inmiddels meer dan 1000 bedrijven uit de Euregio en meer dan 17.000 jongeren hebben al een profiel aangemaakt. Het gaat dan om leerlingen, studenten en Young professionals (tot 3 jaar werkervaring) in Nederland, België en Duitsland.

Door een unieke aanpak met hedendaagse technologieën, zoals Virtual en Augmented Reality (voorbeeld www.meettheyoungsters.nl/seriousgame ), activeren ze jongeren om na te denken over hun toekomst in het bedrijfsleven. Een studie- of beroepskeuze is voor heel veel jongeren vaak een blinde gok. De meesten kijken niet naar kansen op de regionale arbeidsmarkt, weten niet welke kansen er zijn in de Euregio en denken al helemaal niet na over wat ze willen vinden bij een toekomstige werkgever. Een gevolg is onder andere dat ongeveer 50% van de studenten in het eerste jaar afhaakt. Meet the Youngsters wilt daarin verandering brengen.

Als jongere kan je gratis een profiel aanmaken op het Meet the Youngsters platform en direct gaan matchen met (Eu)regionale werkgevers via https://www.meettheyoungsters.eu/i-am-a-student.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen contact opnemen via https://www.meettheyoungsters.nl/pages/over-ons.

VERDERE Nieuws