Service Grensoverschrijdende Arbeid
KANTOOR
VENLO

Nederlandse Digitale Identiteit (DigiD) nu ook mogelijk voor Duitse grenspendelaars

Voor inwoners van Duitsland zonder Nederlands paspoort is het nu eenvoudiger om wijzigingen online in te dienen bij de Nederlandse autoriteiten. Sinds kort kunnen ook niet-Nederlandse Europeanen die buiten Nederland wonen een DigiD krijgen.

Met uw eigen DigiD kunt u zich op internet identificeren en digitaal inloggen op de websites van Nederlandse overheidsinstanties, zoals de Sociale Verzekeringsbank, de Belastingdienst of UWV. Ook is het mogelijk om in te loggen bij pensioenfondsen en zorgverzekeraars. Naast persoonlijke correspondentie kunt u ook aanvragen of belastingaangiften indienen.

Om uw DigiD te activeren, moet u een Burgerservicenummer (BSN) hebben. Daarnaast zijn een e-mailadres en een mobiele telefoon of smartphone vereist die in staat zijn om SMS-berichten te versturen. Via deze pagina, die beschikbaar is in het Nederlands en Engels, kunt u de DigiD aanvragen.

Na online registratie ontvangt de gebruiker een code per e-mail of SMS. Met deze code moet u de daadwerkelijke activeringscode binnen 30 dagen bij een DigiD-Balie ophalen.

Mensen die in het buitenland wonen en op het punt staan een AOW-pensioen te ontvangen, kunnen een activeringscode aanvragen bij de SVB en hoeven dus niet extra naar een DigiD-Balie te gaan. De activeringscode wordt naar uw adres in het buitenland gestuurd.

VERDERE Nieuws

Lont festival

Zo’n 1000 jongeren bezochten begin april het “jonge” Lont festival op de Weerstand in Roermond. Lont laat zien wat Limburg te bieden heeft, van cultuur

» meer