Service Grensoverschrijdende Arbeid
KANTOOR
VENLO

Matchmaking met het SGA

Met meer dan 200 aangemelde bedrijven is vandaag de digitale Duits-Nederlandse Businessweek van de IHK Mittlerer Niederrhein van start gegaan. Deze digitale evenementenreeks wordt aangeboden in plaats van het Duits-Nederlandse Wirtschaftforum, dat vanwege de corona-pandemie niet kan plaatsvinden in het Borussiapark in Mönchengladbach.

Het Servicepunt Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling Venlo (SGA) neemt ook deel aan de digitale uitwisseling en zal daarom elke dag van 23 tot en met 26 november met ten minste een medewerker vertegenwoordigd zijn bij de matchmaking. Hier hebben bedrijven de mogelijkheid een virtuele één-op-één afspraak te maken. “Ik ben benieuwd welke vragen de bedrijven meebrengen en hoe we de toekomstige samenwerking vorm kunnen geven”, zegt SGA-medewerker Julia Dillmann.

Het SGA brengt bedrijven en werknemers samen – en dat grensoverschrijdend. In het SGA (kantoor in het UWV-gebouw) werken het UWV, de Arbeitsagenturen van Krefeld en Mönchengladbach, het Jobcenter van het district Viersen en het GrensInfoPunt van de euregio rijn-maas-noord samen. Vacatures en werkzoekenden in Duitsland of Nederland, informatie over sociale zekerheid en belastingen: de SGA biedt wat u zoekt.

Als u een werkgever bent en op zoek bent naar personeel in het buurland, dan helpt het SGA u bij het vinden van de juiste medewerkers voor uw bedrijf. Op verzoek ontwikkelen wij gratis op maat gemaakte (digitale / hybride) informatiebijeenkomsten speciaal voor u als werkgever en bieden wij u Job Speed Dates aan om uw vacature in te vullen.

VERDERE Nieuws

Lont festival

Zo’n 1000 jongeren bezochten begin april het “jonge” Lont festival op de Weerstand in Roermond. Lont laat zien wat Limburg te bieden heeft, van cultuur

» meer