Service Grensoverschrijdende Arbeid
KANTOOR
VENLO

Currywurst meets frikandel 2.0 – virtuele banen- en informatiebeurs over werken in het buurland

Wie in de grensregio woont en op zoek is naar een (andere) baan, beperkt zijn zoektocht vaak tot het eigen land. Waarom eigenlijk? Het kan de moeite waard zijn om eens een kijkje te nemen aan de andere kant van de grens. Een virtuele banen- en informatiebeurs op 17 maart 2022 biedt hier de gelegenheid toe.

Na de succesvolle eerste editie van afgelopen jaar organiseren de Agentur für Arbeit Wesel, de Agenturen für Arbeit Coesfeld/Gronau, het Jobcenter Kreis Wesel, het Jobcenter Kreis Viersen, het UWV Noord en Midden Limburg en UWV Gelderland Midden Zuid dit jaar opnieuw een banen- en informatiebeurs.

Onder het motto ‘Currywurst meets frikandel 2.0’ krijgen Nederlanders en Duitsers op donderdag 17 maart van 10.00 tot 15.00 uur online een overzicht van de kansen en mogelijkheden in de grensregio.

De presentatie is in handen van Anouk Ellen Susan, die tevens diverse cultuurverschillen onder de loep zal nemen. De hoofdmoot van het evenement wordt gevormd door twee lezingen over de onderwerpen ‘Werken in Duitsland’ en ‘Werken in Nederland’. Deelnemers krijgen meer informatie over de arbeidsmarkt, sociale zekerheid, belastingen of arbeidsrecht in het buurland. Ook vertelt een werkgever meer over zijn ervaringen met het in dienst nemen van grenspendelaars.

Daarnaast zijn adviseurs van de GrensInfoPunt, UWV en de Arbeitsagentur aanwezig om vragen te beantwoorden.

DEELNAME AAN HET EVENEMENT
Alles wat u nodig heeft om deel te nemen is een internetverbinding en de bijgevoegde link.
https://www.europeanjobdays.eu/nl/events/currywurst-meets-frikandel-2

EVENEMENTGEGEVENS
Deelname aan het evenement is gratis. De voorschriften inzake bescherming persoonsgegevens worden nageleefd.

DATUM: 17 MAART 2022 van 10 tot 15 uur.

UWV EURES Crossborder Noord- en Midden-Limburg
Voor vragen of meer informatie mail naar Grenswerk.NML@uwv.nl

VERDERE Nieuws

Lont festival

Zo’n 1000 jongeren bezochten begin april het “jonge” Lont festival op de Weerstand in Roermond. Lont laat zien wat Limburg te bieden heeft, van cultuur

» meer