Service Grensoverschrijdende Arbeid
KANTOOR
VENLO

Berufsförderungswerk gaat de landsgrenzen over!

Berufsförderungswerk (BWF) Oberhausen en het Servicepunt Grensoverschrijdende Arbeid Venlo (SGA), vertegenwoordigd door UWV EURES Noord en Midden Limburg en het GrensInfoPunt van de euregio rijn-maas-noord, gaan samenwerken in de grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling.

BFW is een groot landelijk opleidings- en trainingscentrum dat als doelstelling heeft arbeidsongeschikte deelnemers om te scholen zodat deze weer 100% beschikbaar zijn voor de arbeidsmarkt. Een gedeelte van deze deelnemers woont in de nabijheid van de Nederlandse grens zonder te weten dat hier, binnen handbereik, onbenutte baanmogelijkheden liggen. Met deze samenwerking proberen we deze kansen te benutten en geïnteresseerde kandidaten te informeren via o.a. informatiebijeenkomsten op locatie bij BFW.

Op 29.11.2022 was het zover: Lambert Weijs en Don Hensen van het UWV EURES Noord- en Midden Limburg en Juul Stinges van het GrensInfoPunt van de euregio rijn-maas-noord gaven een presentatie in het BFW Oberhausen aan 43 geïnteresseerde deelnemers. In een interactieve informatiesessie werden de deelnemers geïnformeerd over waar je op moet letten als je in Nederland gaat werken.
Aansluitend hadden 17 deelnemers interesse in een verdiepend gesprek waar we middels tandemgesprekken ingingen op de persoonlijke situaties met bijhorend advies over sociale zekerheid en fiscaliteit. Een logisch vervolg is dat we geïnteresseerde deelnemers gaan bemiddelen naar een passende baan.
Het is onze bedoeling om deze informatiebijeenkomsten meerdere keren per jaar te organiseren.

Een goed begin van onze samenwerking en een succesvolle eerste bijeenkomst die in ieder geval smaakt naar meer.

VERDERE Nieuws