KERKRADE

Previous slide
Next slide

WORKSHOP „WERKEN IN BELGIË EN NEDERLAND“ BIJ QUALITEC IN AKEN

Op maandag, 12.06.2017, gaf Egon Vanwersch – EURES-adviseur bij de Agentur für Arbeit Aachen-Düren en bij de Service Grensarbeid  – bij het Opleidingscentrum Qualitec in Aken een presentatie aan een groep deelnemers van de CNC-cursus over het thema „Werken in Nederland en België“. Aan deze workshop namen ook drie werkgevers deel uit Nederland en België: de firma‘s Habets Industrial Components & Surface Technology uit Nuth, Steinbusch uit Heerlen en Capaul uit Eupen. Het doel van deze workshop was, de cursisten, die binnenkort hun CNC-opleiding afsluiten (met het diploma CNC-vakman), bij de genoemde bedrijven voor te stellen als potentieel toekomstige medewerker. Het resultaat is nog onbekend, omdat de deelnemers nu bij de voor hen toepasselijke bedrijven moeten solliciteren. Alle deelnemende firma‘s zijn dringend op zoek naar een CNC-Verspaner.

Op de foto: De cursusleider van de CNC-cursus, Manfred Eßmajor, gaf aan de bezoekers uitleg over de service van Qualitec en gaf hen ook een rondleiding door de opleidingswerkplaatsen. Hier een moderne CNC-freesmaschine. Van links naar rechts: Leon Steinbusch (fa. Steinbusch Heerlen), Fabian Kleinsteinberg en Tonny Vorselen (fa. Habets Nuth), Manfred Eßmajor (Qualitec), Leon van Essen (Habets) en Roland Plattes (fa. Capaul Eupen).

Over Qualitec: in 2001 is door de Handwerkskammer voor de regio Aken QualiTec GmbH als maatschappelijke dochteronderneming opgericht. De Handwerkskammer is het grootste industrie-technische orgaan voor vervolgopleidingen in de regio.

QualiTec geldt als specialist voor vervolgopleidingen voor werklozen of van door werkloosheid bedreigde werknemers, alsook voor de opleiding van jongeren, die om verschillende redenen enige afstand hebben tot het volgen van een opleiding. Wat betreft het scholen van werknemers is QualiTec GmbH een erkend specialist met een jarenlange ervaring in binnen- en buitenland.

VERDERE Nieuws

Ondernemersontbijt

Vandaag, 21 november 2023, vond de eerste editie plaats van het Ondernemersontbijt, georganiseerd door Grensarbeid Kerkrade. Zo’n 45 werkgevers namen hieraan deel. Maurice Jongen, voorzitter

» meer