KERKRADE

Previous slide
Next slide

Europa-Dag met leerlingen van de Gesamtschule Kohlscheid

Op 3 mei 2023 was het eindelijk zover: in de ochtenduren verzamelden zich 20 Duitse leerlingen van de Gesamtschule Kohlscheid vóór het Eurode Business Center te Kerkrade. Deze dag was één van de vier dagen waarop zij in het kader van de Euopäische Woche extern informatie ophaalden bij verschillende instanties over grensoverschrijdend werken c.q. studeren.

Na een begroeting door onze projectleider werden de leerlingen op ludieke en interactieve wijze  in 3 tijdsblokken met 3 verschillende thema’s geïnformeerd over het bovengenoemde onderwerp: Europa grensoverschrijdend.

Het 1e blok nam het GrensInfoPunt (GIP) voor zijn rekening. Thilo Gärtner liet hen proeven aan het thema Europa: cultuurverschillen en sloot af met een Quiz via de Mentimeter app.

Vervolgens werd de  sessie overgenomen door Ellen Lenders van IHK Aken en Marcus Yilmaz van de Arbeitsagentur Aachen-Düren.

Ellen vertelde uitgebreid over de grensoverschrijdende Dual-Bildung: in Duitsland scholing volgen en werken in de praktijk in Nederland. Marcus liet de leerlingen zien dat cultuur opsnuiven in Europese landen belangrijk is voor de zelfontwikkeling.

Na de pauze was het de beurt aan UWV Werkbedrijf Heerlen. Eric Bruls liet namens EURES de betekenis zien van deze instantie en de mogelijkheden die een consulent heeft om een baan te zoeken binnen Europa.

Via een presentatie toonde Miek Cremers daarna de ins and outs van Grensarbeid Kerkrade, en beklemtoonde vooral de onderlinge samenwerking met het GrensInfoPunt. Als partner in het project onderschreef hij de mogelijkheden in de grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling. Via een ludieke quiz wist Miek de leerlingen te prikkelen over Europa en grensoverschrijdende (arbeids)bemiddeling.

Math Fooij sloot de sessie af met een verhelderende presentatie over de samenstelling van een Nederlands CV.

Kortom: een Europa-Dag waarbij de leerlingen enthousiast waren over de gezamenlijke aanpak en waarin 4 instanties wederom een goede samenwerking opzochten.

 

VERDERE Nieuws

Brainstorming klantreis

Het team van Grensarbeid Kerkrade was woensdag 6 maart bijeen voor een brainstormsessie over de Klantreis, deze keer de klantreis betreffende de werkgever. Deze brainstormsessie

» meer