KERKRADE

Previous slide
Next slide

EURODEDAG 2018

Met de hele familie thuis in Europa

Openbaar Lichaam Eurode organiseert op zondag 2 september 2018 tussen 12.00 en 16.00 uur haar tweejaarlijkse Eurodedag. De dag vindt plaats in de zogenaamde Eurode-driehoek. Deze bestaat uit Abdij Rolduc, de Baalsbrugger Molen en Burcht Rode. Tijdens het evenement is er voldoende gelegenheid om de rijke geschiedenis van Eurode te ontdekken.

Grensoverschrijdend Ontmoeten is een van de thema’s van deze dag. In het Eurode Business Center (EBC) kunnen de kinderen creatief aan de slag met dit thema. Tegelijkertijd kan de rest van de familie  zich in het EBC oriënteren op het aanbod aan grensoverschrijdende diensten. Medewerkers van het Grens Informatie Punt (GIP) informeren bezoekers over allerlei praktische vragen, zoals belastingvraagstukken van mensen die in Duitsland gewerkt hebben en problemen met pensioenen. De Service Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling (SGA) geeft een indruk van het baanbrekende werk dat verricht wordt om grensoverschrijdende arbeidsmarktvraagstukken op te lossen.

Meer weten over de Eurodedag? Volg dan de publicaties op de websites van de gemeente Kerkrade of Eurode of het Stadsjournaal.

VERDERE Nieuws

Grenslandfestival 2023

Op 7 mei 2022 organiseerde de AG Charlemagne Grensregio samen met de EGTS Euregio-Maas-Rijn*  voor de eerste keer het Drie-Landen-Festival in Vaals. Het werk van

» meer