KERKRADE

Previous slide
Next slide

Eerste workshop “werken over de grens in Duitsland” georganiseerd vanuit de Westelijke Mijnstreek

WSP Westelijke Mijnstreek en het Servicepunt Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling Kerkrade hebben invulling mogen geven aan een editie van “wegwijs naar werk” welke door de Domijnen maandelijks georganiseerd wordt. Ditmaal vanuit het thema “werken in Duitsland, makkelijker dan u denkt”.

Zuid-Limburg grenst aan België én Duitsland en er zijn veel mensen die over de landsgrenzen aan het werk zijn of dit weleens overwegen. Het werkgeversservicepunt Westelijke Mijnstreek en het Servicepunt Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling zijn als partners actief in het informeren en bemiddelen van werkzoekenden in Nederland, Duitsland en België.
Daarbij gebruikmakend van de partners Agentur für Arbeit Aachen-Düren, Jobcenter, UWV, VDAB, WSP Parkstad, WSP Westelijke Mijnstreek, Podium24 en het Grensinfopunt. Allen gespecialiseerd in grensoverschrijdende issues.

Miek Cremers van het UWV nam een tiental geïnteresseerden mee in de voor-en nadelen van het werken over de grens en liet zijn licht schijnen over de mogelijkheden voor Nederlanders op de Duitse arbeidsmarkt.

Wij kijken terug op een mooie eerste bijeenkomst in de Westelijke Mijnstreek omtrent dit onderwerp. Ook de aanwezige gasten gaven aan de bijeenkomst als zinvol te hebben ervaren.

Alvorens u over de grens gaat solliciteren is het belangrijk om u goed te laten informeren over zaken als: belasting, verzekeringen, pensioen, toeslagen, uitkeringen etc. Indien u besluit om over te grens te gaan zoeken naar een baan, ondersteunt het Servicepunt Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling u graag in uw zoektocht. Deze ondersteuning is overigens kosteloos.

VERDERE Nieuws

Brainstorming klantreis

Het team van Grensarbeid Kerkrade was woensdag 6 maart bijeen voor een brainstormsessie over de Klantreis, deze keer de klantreis betreffende de werkgever. Deze brainstormsessie

» meer