KERKRADE

Previous slide
Next slide
Bezoek Algemeen Directeur UWV bij firma Habets

Bezoek Algemeen Directeur UWV bij Team SGA

Bezoek in het EBC

 

Op maandag, 29.05.2017, kreeg de Service Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling (SGA), die sinds 06.09.2016 is gezeteld in het Eurode Business Center te Kerkrade/Herzogenrath, bezoek van de Algemeen Directeur van het UWV, de heer Tof Thissen. De heer Thissen werd namens het Team SGA begroet door de heer Ulrich Käser, voorzitter van de directie van de Agentur für Arbeit Aachen-Düren, de heer  Manuel Stoffels, Regio-Manager Zuid-Limburg (UWV), Marleen van Rijnsbergen, gedeputeerde van de Provincie Limburg en Dion Schneider, wethouder van de Gemeente Kerkrade voor de Euregionale Arbeidsmarkt, tevens, namens Parkstad, bestuurlijk aanspreekpunt voor het SGA. De heer Thissen werd  middels een presentatie door de SGA-Teamleden Miek Cremers (Werkcoach bij het UWV) en Egon Vanwersch (EURES-Adviseur bij de Agentur für Arbeit Aachen-Düren) geinformeerd over het ontstaan, de samenstelling en het doel van de Service voor Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling. Aansluitend volgde nog een rondgang  door het EBC, alsook een bezichtiging van de kantoren van het Team SGA.

 

Bezoek bij Firma Habets in Nuth

 

Na het bezoek aan Team SGA bezocht Tof Thissen met Eric Bruls (EURES-Adviseur UWV) en Egon Vanwersch (EURES-Adviseur bij de Agentur für Arbeit Aachen-Düren) het bedrijf Habets Industrial Components & Surface Technology in Nuth (nabij Heerlen). De bezoekers werden daar ontvangen door Arno Wendrich, directeur van dit bedrijf, en Rob Meis, produktiemanager. De heren Wendrich en Meis informeerden de heer Thissen over de, reeds sinds 2008 bestaande, uitstekende samenwerking met  EURES Aachen. De werkgever verklaarde, dat hij sinds die tijd al veel vakmensen uit Duitsland via EURES Aachen aangesteld heeft (voornamelijk verspaners, maar ook onderhoudsmonteurs). Ook verklaarden de heren Wendrich en Meis dat er sinds 2011 in samenwerking met EURES Aachen, S-BB Nederland en de Industrie- en Handelskammer van Aken een opleidingsprojekt „Ausbildung in den Niederlanden nach deutschem Recht“ bestaat, waardoor in deze periode al meer dan 45 jonge werknemers uit Duitsland een opleidingstraject in een Nederlands bedrijf in de metaalbewerking gevonden hebben, daarvan ca. 12 leerlingen bij firma Habets. De werkgever was vol lof over het Duitse opleidingssysteem als voorbeeld en is ook erg onder de indruk van de instelling, motivatie en het enthousiasme van de vakmensen en de leerlingen uit Duitsland. De bezoekers werden middels een presentatie van de kant van de werkgever over het bedrijf Habets geinformeerd (oprichting, geschiedenis, producten, klanten, buitenlandse activiteiten, enz.). Firma Habets is overwegend actief in de sector grootmetaal voor opdrachtgevers e.d. in de staalindustrie en in de sector energie (windenergie). In deze sectoren heeft het bedrijf door de jaren heen, ook als „global player“, een uitstekende naam opgebouwd.

Na de bedrijfspresentatie vertelde een jonge Duitse werknemer, die bij Fa. Habets zijn beroepsopleiding tot onderhoudsmonteur (Industriemechaniker) heeft afgesloten, hoe hij de opleiding bij deze werkgever ervaren heeft. De jongeman kan elke leeftijdsgenoot uit Duitsland een opleiding in Nederland naar Duits recht van harte aanbevelen, ook en vooral bij deze werkgever. In het bijzonder bevalt hem in Nederland de losse (echter steeds respectvolle!) omgang met elkaar en het zeer collegiale gedrag onder elkaar met de Nederlandse collega‘s. En ook de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend, aldus de jongeman, die overigens na een succesvol afgelegd examen bij firma Habets een vast contract gekregen heeft.

Helaas liet de beperkte tijd een oorspronkelijk geplande bedrijfsrondleiding niet toe. De heer Thissen verliet Zuid-Limburg met zeer goede indrukken over de samenwerking tussen de verschillende partners in de Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling (EURES / SGA).

VERDERE Nieuws

Brainstorming klantreis

Het team van Grensarbeid Kerkrade was woensdag 6 maart bijeen voor een brainstormsessie over de Klantreis, deze keer de klantreis betreffende de werkgever. Deze brainstormsessie

» meer