KERKRADE

Previous slide
Next slide

Conferentie Actieteam Grensoverschrijdende Economie en Arbeid (GEA)

Op 30 januari 2017 vond in Nijmegen de Conferentie plaats ‘Grenzen slechten, regio’s verbinden, mensen bewegen’. Het Team SGA nam deel aan deze dag. Er werden zes deelsessies gehouden. Tijdens deze deelsessies stonden nieuwe ontmoetingen, kennisuitwisseling en het delen van methodes voor slimme en duurzame grensoverschrijdende samenwerking centraal. Professionals en inwoners uit de grensregio vertelden aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden welke kansen ze over de grens hebben gegrepen en welke belemmeringen ze daarbij tegenkwamen.

Ook leden van het Team SGA gaven tijdens deze dag twee workshops: Arbeidsbemiddeling, door Heike Kirchmann (Podium24) en Informatievoorziening voor werkzoekenden, door Miek Cremers (UWV) en Egon Vanwersch (Agentur für Arbeit Aachen-Düren).

Naar aanleiding van deze conferentie publiceerde Dagblad de Limburger op 31 januari 2017 het artikel ‘Gepuzzel in de grensregio’.

Miek Cremers (UWV) en Egon Vanwersch (Agentur für Arbeit Aachen-Düren) presenteren de workshop Informatievoorziening voor werkzoekenden.
Heike Kirchmann (Podium24) presenteert de workshop Arbeidsbemiddeling (Werken zonder grenzen).

VERDERE Nieuws

Grenslandfestival 2023

Op 7 mei 2022 organiseerde de AG Charlemagne Grensregio samen met de EGTS Euregio-Maas-Rijn*  voor de eerste keer het Drie-Landen-Festival in Vaals. Het werk van

» meer