Service Grensoverschrijdende Arbeid
KANTOOR
VENLO

Werken in Nederland: De begeleiding van personen met een werkloosheidsuitkering uit Kreis Viersen gaat van start

Het vinden van werk is vaak niet zo eenvoudig. Om werkzoekenden uit Kreis Viersen meer perspectief te bieden, biedt het Jobcenter van Kreis Viersen, in samenwerking met het GrensInfoPunt (GIP) van de euregio rhein-maas-nord, nu persoonlijke gesprekken aan over werken in Nederland.

De ontvangers van ALG I en ALG II worden hiervoor uitgenodigd naar het Jobcenter in Nettetal. In een persoonlijk gesprek wordt ze dan uitgelegd wat werken in Nederland voor hen kan betekenen. De adviseur van de GrenzInfoPunkt geeft dan op maat gesneden informatie over ziektekostenverzekeringen, pensioenen, kinderbijslag en dergelijke. Het GIP legt ook uit waar en hoe belastingen moeten worden betaald. Als de klant na ontvangst van deze juridische informatie nog steeds geïnteresseerd is in het werken in Nederland, dan brengt het Jobcenter de klant in contact met de Nederlandse arbeidsbemiddelingsdienst UWV en/of Nederlandse werkgevers.

“Het idee voor deze samenwerking komt voort uit de service grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling. Deze dienst voor mensen die in het buurland willen werken is sinds januari beschikbaar in Venlo. Hier werken we al samen met het GIP, de arbeidsbureaus van Krefeld en Mönchengladbach en het UWV,” legt Frank Edelhoff, EURES-adviseur en arbeidsbureau van Jobcenter Viersen, uit.

Werkzoekenden die geïnteresseerd zijn in het werken in Nederland kunnen telefonisch (+31 77 3567670 (medewerkers spreken Duits en Nederlands)) of per e-mail (venlo@grenzarbeit.eu) contact opnemen met de Grensoverschrijdende Arbeidsdienst (SGA). Meer informatie over het werken in het buurland vindt u op: www.grenzarbeit.eu/venlo

VERDERE Nieuws

Lont festival

Zo’n 1000 jongeren bezochten begin april het “jonge” Lont festival op de Weerstand in Roermond. Lont laat zien wat Limburg te bieden heeft, van cultuur

» meer