Service Grensoverschrijdende Arbeid
KANTOOR
VENLO

Werken in Duitsland: Persoonlijke begeleiding weer mogelijk

Wie werk zoekt, moet niet stoppen bij de grens. Als u uw loopbaan een andere wending wilt geven, vindt u in Duitsland wellicht meer kansen dan in Nederland. De “Service Grensoverschrijdende Arbeid” (SGA) in Venlo, Prinsessesingel 10, helpt werkzoekenden en werkgevers in de grensstreek om elkaar te vinden. Sinds kort zijn ook persoonlijke afspraken weer mogelijk.

Op maandag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en op dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur zijn de medewerkers van de SGA aanwezig bij het UWV. Het bijzondere is dat Duitse en Nederlandse consulenten samenwerken. Naast arbeidsbemiddeling is voorlichting over belastingen, sociale zekerheid en grensoverschrijdende arbeid een essentieel onderdeel van de dienstverlening van de SGA in het Duits-Nederlandse grensgebied. Werkgevers krijgen advies over de beoordeling van diploma’s, het opstellen van vacatureteksten en de registratie in het Nederlandse en Duitse systeem voor vacatures. Er wordt ook hulp geboden bij het vinden van geschikte kandidaten voor de gepubliceerde vacatures. Werkzoekenden daarentegen kunnen hun sollicitatieprofiel zowel in de Nederlandse als in de Duitse vacaturebank invoeren, hulp krijgen bij het schrijven van sollicitatiebrieven en kunnen deelnemen aan een sollicitatietraining. Advisering over de erkenning van diploma’s en andere beroepskwalificaties die vereist zijn voor grensoverschrijdend werk.

De kans op een baan in het buurland is met name voor vaklui of vaklieden zeer groot: “Er zijn op dit moment heel weinig hoger opgeleide werklozen in Duitsland, dus veel werkgevers zijn wanhopig op zoek naar personeel. Ook ambachtslieden hebben goede kansen,” legt SGA-medewerker Diana Antwerpes uit. Zij nodigt uit: “Voel je vrij om langs te komen. We zullen eens kijken welke banen bij je passen.”

Partners in de euregionale samenwerking zijn naast de euregio rhein-maas-nord en haar GrenzInfoPunkt de Arbeitsagenturen in Mönchengladbach en Krefeld, het Jobcenter Kreis Viersen, het UWV Noord- en Midden-Limburg en de Arbeidsmarktregio Noord-Limburg. Het voorbeeld voor de in Venlo gevestigde “Service Grenzüberschreitende Arbeit” is de SGA in Kerkrade, die in 2016 van start is gegaan.

Service Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling
Grensarbeid Venlo
Prinsessesingel 10
5911 HT Venlo
+31 (0)77 356 7670

venlo@grenzarbeit.eu

Openingstijden:
Ma: 09:00 – 12:00
Di: 14:00 – 17:00
Vr: 09:00 – 12:00

VERDERE Nieuws

Lont festival

Zo’n 1000 jongeren bezochten begin april het “jonge” Lont festival op de Weerstand in Roermond. Lont laat zien wat Limburg te bieden heeft, van cultuur

» meer