Service Grensoverschrijdende Arbeid
KANTOOR
VENLO

Veel gesprekken op opleidingsbeurs

Inwoners van Duitsland die zich beroepsmatig willen heroriënteren denken zelden aan werken in Nederland. Maar Lambert Weijs en Julia Dillmann van Service Grensarbeid (SGA) in Venlo maakten half mei op de “Weiterbildungsmesse Mittlerer Niederrhein” in Neuss duidelijk dat kijken naar het buurland nieuwe perspectieven opent.

SGA Venlo presenteerde zich samen met instellingen voor voortgezet onderwijs uit het Rhein-Kreis Neuss, Mönchengladbach, Krefeld en het district Viersen. “Heb je er ooit over nagedacht om in Nederland te werken?” vroegen de twee SGA-medewerkers keer op keer. “Nee, nog niet,” was in sommige gevallen het antwoord. Zelfs verbaasd over waarom nog niet, volgde vaak een gesprek over wat werken in het buurland aantrekkelijk maakt. Iedereen die geïnteresseerd is in werken in Nederland is van harte uitgenodigd op het SGA spreekuur in Venlo om de individuele achtergrond en de persoonlijke consequenties te bespreken. De stap over de grens is immers niet voor iedereen geschikt; mensen zonder EU-nationaliteit kunnen bijvoorbeeld niet zomaar in Nederland werken. Zij hebben een Nederlandse werkvergunning nodig.

De organisator van de “Weiterbildungsmesse Mittlerer Niederrhein” is het Weiterbildungsverband Mittlerer Niederrhein. Meer dan 50 regionale onderwijsaanbieders zijn nu lid van deze organisatie. De “Weiterbildungsmesse Mittlerer Niederrhein” wordt georganiseerd in samenwerking met de Agenturen für Arbeit van Mönchengladbach en Krefeld en de Jobcenter van Mönchengladbach, Krefeld, Viersen en Rhein-Kreis Neuss.

VERDERE Nieuws

Lont festival

Zo’n 1000 jongeren bezochten begin april het “jonge” Lont festival op de Weerstand in Roermond. Lont laat zien wat Limburg te bieden heeft, van cultuur

» meer