Service Grensoverschrijdende Arbeid
KANTOOR
VENLO

Vanaf maandag (25 januari): strengere regels in NRW

Volgende week wordt in NRW een nieuwe coronaverordening van kracht. Naast de eerder genomen maatregelen wordt vanaf maandag het dragen van een medisch mondkapje in winkels, in dokterspraktijken en daarmee vergelijkbare instellingen en in het openbaar vervoer verplicht. Kinderen jonger dan 14 jaar die vanwege de pasvorm geen medisch mondmasker kunnen dragen, zullen het tot nu toe gebruikelijke mondkapje als vervanging moeten dragen.

Voor de ondernemingen betekent de nieuwe verordening dat het aantal contacten verder omlaag moet. Werknemers moeten in de gelegenheid gesteld worden thuis te werken, mits dat haalbaar is. De werkgevers moeten zorgen voor geschikte mondmaskers die de werknemers moeten dragen overeenkomstig de verordening van de federale regering inzake gezondheid en veiligheid op het werk (Arbeitsschutzverordnung)

Er zijn ook strengere regels voor religieuze bijeenkomsten; het dragen van medische mondkapje is verplicht en bijeenkomsten met meer dan tien deelnemers moeten ten minste twee dagen van tevoren worden aangemeld.

De nieuwe verordening is van kracht tot en met 14 februari.

VERDERE Nieuws