Service Grensoverschrijdende Arbeid
KANTOOR
VENLO

Nederland geen hoogrisicogebied meer

Volgens het Robert Koch Instituut wordt Nederland sinds zondag 8 augustus 2021 niet langer als hoogrisicogebied beschouwd, met uitzondering van de overzeese gebieden.
Wie vanuit Nederland het land binnenkomt, hoeft dus niet langer een digitale aanmelding in te vullen en hoeft niet in quarantaine. In de regel is er echter een bewijsplicht (hersteld, gevaccineerd of getest).
Volgens de inreisverordening die sinds 1 augustus 2021 in Duitsland van kracht is, moeten reizigers die naar huis terugkeren een bewijs (gevaccineerd, hersteld of getest) overleggen, ook als zij uit niet-risicogebieden komen. Alle personen van 12 jaar en ouder moeten bij binnenkomst – ongeacht de keuze van het vervoermiddel – een negatieve Coronatest kunnen voorleggen, voor zover zij niet volledig zijn ingeënt of niet zijn hersteld. Een PCR-test mag niet ouder zijn dan 72 uur en sneltest niet ouder dan 48 uur. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn vrijgesteld van de bewijsplicht.

Uitzonderingen op de bewijsplicht gelden voor

– transportpersoneel
– grenspendelaars (tenzij zij via het luchtverkeer binnenkomen)
– Personen in het zogenaamde klein grensverkeer (personen die minder dan 24 uur in Duitsland verblijven of Duitsland na minder dan 24 uur opnieuw binnenkomen).

Een begrijpelijk beknopt overzicht van de Corona-inschrijvingsregels kan als download worden gevonden op: https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus-infos-reisende/faq-neue-einreisevo.html

VERDERE Nieuws

Lont festival

Zo’n 1000 jongeren bezochten begin april het “jonge” Lont festival op de Weerstand in Roermond. Lont laat zien wat Limburg te bieden heeft, van cultuur

» meer