Service Grensoverschrijdende Arbeid
KANTOOR
VENLO

Lichte versoepelingen in NRW

De deelstaat NRW heeft zijn coronaregelingen enigszins aangepast. In wezen blijven de vorige verordeningen van kracht. Vanaf 22 februari zijn er versoepelingen voor basisscholen, basisscholen voor speciaal onderwijs, eindexamenklassen en op het gebied van recreatieve buitensport. Vanaf 1 maart kunnen kapsalons en pedicures weer op afspraak klanten helpen.

Er zijn ook aanpassingen doorgevoerd bij gemeentelijke regelingen, buitenschools onderwijs, alsmede de voorjaarsverkoop van bloemen en zaden. Meer informatie vindt u hier in het persbericht van de deelstaat NRW.

De aangepaste verordeningen (Coronaschutzverordnung, Coronabetreuungsverordnung und Coronafleischwirtschaftsverordnung) zijn in eerste instantie geldig tot 7 maart.

Scholen

De lessen in de lagere klassen en in de examenklassen vinden plaats in presentieonderwijs of afwisselnde aanwezigheid. Er gelden strenge infectiecontrole-eisen. Alleen vaste groepen komen samen en overal in het schoolgebouw moet altijd een medisch masker gedragen worden.

Recreatieve buitensporten

Sporten alleen, met z’n tweeën of uitsluitend met personen van het eigen gezin op sportterreinen in de open lucht, met inbegrip van sporttraining in individuele lessen, zijn vanaf 22 februari weer toegestaan. Daarbij moeten personen of groepen van personen permanent een minimumafstand van vijf meter bewaren ten opzichte van andere sportdeelnemers.

Kappers, pedicures

Vanaf 1 maart kunnen pedicures en kappers weer hun diensten aanbieden. Andere niet-medisch noodzakelijke diensten, zoals cosmetica-, nagel- en tatoeagestudio’s, zullen echter voorlopig gesloten blijven tot 7 maart.

VERDERE Nieuws

Lont festival

Zo’n 1000 jongeren bezochten begin april het “jonge” Lont festival op de Weerstand in Roermond. Lont laat zien wat Limburg te bieden heeft, van cultuur

» meer