MAASTRICHT

Ondanks Corona-crisis binnen 2 weken een nieuwe baan over de grens!

Jamilla uit Maasmechelen (B) kwam ten gevolge van de Corona-crisis thuis te zitten en ging direct op zoek naar een nieuwe baan.

Via een vriendin werd ze getipt om contact op te nemen met het Servicepunt Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling Maastricht (SGA). Deze vriendin was bekend met het SGA en was tevreden over de dienstverlening. Jamilla aarzelde niet lang en belde haar contactpersoon. Vanwege de crisis was een persoonlijke intake helaas niet meer mogelijk, wèl volgde een uitgebreide telefonische intake om de situatie, wensen en mogelijkheden in kaart te brengen.

 Jamilla wilde graag in de welzijnssector aan de slag. In 2013 had zij een MBO 4 opleiding tot persoonlijk begeleider in Nederland gevolgd, maar zij had tot die tijd nog geen betaalde baan uitgeoefend in dit vakgebied. Zij had in de tussentijd wel gewerkt als verkoopster en was ook al jaren actief als vrijwilligster in de welzijnssector. Tijdens het telefoongesprek bemerkte SGA medewerker Timo Hesemans dat Jamilla veel ervaring had die onvoldoende tot uiting kwam in haar CV. Samen hebben ze haar CV geoptimaliseerd om zo haar motivatie en kennis en kunde meer tot uiting te laten komen en zo dus de kansen op een nieuwe baan te vergroten.

 Vervolgens hebben ze verschillende vacatures en websites bekeken om te zien waar Jamilla het beste zou passen én waar zij van meerwaarde zou zijn. Hieruit zijn 2 organisaties gekozen waar het SGA uiteindelijk Jamilla heeft geïntroduceerd. Beide organisaties namen al snel contact op! Ook gingen deze werkgevers al snel over tot een oriënterend interview (op afstand). Bij Koraal kreeg Jamilla een online sollicitatiegesprek, dat had zij nog nooit gehad. De gesprekspartners zorgden ervoor dat het een open en ontspannen gesprek werd. Tot haar verbazing kreeg zij kort daarna te horen dat haar direct een jaarcontract voor 28 uur per week werd aangeboden! Dit overtrof haar verwachtingen en Jamilla is helemaal in haar nopjes met haar nieuwe baan. Ze kijkt er naar uit om aan de slag te gaan.

 Wat een leuk nieuws! Wij wensen Koraal en Jamilla een mooie samenwerking toe.