
MAASTRICHT
MAASTRICHT

MAASTRICHT
MAASTRICHT

MAASTRICHT
MAASTRICHT

MAASTRICHT
MAASTRICHT

Werken over de grens, dichterbij dan je denkt!
Wat doet Grensarbeid Maastricht?
Ons doel is om met inzet van arbeidsmarktgerichte initiatieven zoals webinars, workshops en jobdagen, in quasi alle sectoren, aan beide zijden van de Belgisch-Nederlandse grens, vraag en aanbod substantieel te versterken.
Grensarbeid ondersteunt werkzoekenden en werkgevers om elkaar te vinden op de grensoverschrijdende arbeidsmarkt. Van het advies geven op je CV tot het voorbereiden van je sollicitatiegesprek, wij denken in alles met jullie mee.
Grensarbeid is een samenwerking tussen de gemeenten Maastricht en Sittard-Geleen, Podium24, Vidar, UWV en de VDAB (Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleidingen).
Met een afgevaardigd team gaan we vanuit ons kantoor in Maastricht doelmatig te werk en bekijken we samen met werkgevers, werkzoekenden én opleiders hoe we initiatieven zo pragmatisch mogelijk kunnen inrichten. Onze aanpak kenmerkt zich door maatwerk en persoonlijke benadering.
Ons team in Maastricht werkt hierbij nauw samen met het team van Grensarbeid Euregio Maas-Rijn Kerkrade, dat zich richt op grensoverschrijdende bemiddelingen in de regio Parkstad-Duitsland.
Met toegewijde partners als UWV en de VDAB (Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleidingen) kunnen we specifieke vragen snel oppakken. Tevens werken we nauw samen met het GrensInfoPunt Maastricht en het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility (ITEM).
Het Project
De samenwerkende partners (gemeenten Maastricht en Sittard-Geleen, VDAB, UWV, Vidar en Podium24), ondersteund door de Provincie (Nederlands-) Limburg en de Arbeidsmarktregio Zuid-Limburg, hebben bij aanvang van dit project gekozen voor een proactieve en clustergerichte projectmatige benadering. Dit naar aanleiding van een arbeidsmarktanalyse, uitgevoerd door VDAB en UWV in 2017.
Op basis van de ervaringen werd het project gaandeweg verder aangescherpt. Gezien de dynamiek op de arbeidsmarkt en de gevolgen van Covid-19, is tussentijds bekeken welke sectoren zijn getroffen en in welke sectoren zich nieuwe kansen voordeden waarop Grensarbeid de expertise kan inzetten.

De doelen van het project (2018-2020) waren:
- Het concreet bemiddelen (sollicitatiegesprekken) van 200 personen over de grens in de periode 2018-2020;
- Het ontsluiten van de netwerken/bestanden van vraag en aanbod van de grensoverschrijdende partners onderling;
- Het via kennisinstituut ITEM (Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility) mee werken aan het wegnemen van grensbarrières (aanleveren casussen).
Als bijvangst moest het werken over de grens weer meer ‘tussen de oren’ komen van onze inwoners en bedrijfsleven, werden barrières weer wat verder weggenomen en moest het woon-/werkklimaat – vestigingsklimaat aantrekkelijker worden.
Behaalde resultaten 2018 – 2021:
- 906 eerste kennismakingsgesprekken met werkzoekenden
- 351 werkzoekenden gesproken tijdens evenementen en beurzen
- 598 sollicitatiegesprekken geïnitieerd tussen werkzoekenden en werkgevers
- 173 werkgevers mogen ondersteunen bij het vervullen van hun vacatures
- 91 succesvolle starters over de grens
Agenda
Ons Team
Wij staan graag voor u klaar!
CONTACT
Grensarbeid Maastricht staat klaar voor werkgevers en werkzoekenden in alle sectoren in de grensregio Nederlands-/Belgisch-Limburg.
Correspondentie-adres:
Grensarbeid
Mosae Forum 10
6211 DW Maastricht
+31 43 350 50 70
maastricht@grensarbeid.eu
www.grensarbeid.eu
bereikbaarheid back-office:
maandag – vrijdag
9.00 – 13.00 uur
bereikbaarheid front-office:
maandag – vrijdag
9.00 – 17.00 uur
(zie contactgegevens team)
OVERIGE PARTNERS

Grensinfopunt Maastricht
Mosae Forum 10
6211 DW Maastricht
+31 43 350 50 20
grenzinfo.eu/emrm/nl