KERKRADE

Previous slide
Next slide

Service Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling Kerkrade/Herzogenrath: reeds 6 jaar zeer succesvol !

Reeds geruime tijd werd rondgelopen met de vraag of het niet mogelijk zou zijn de euregionale arbeidsmarkt te ontsluiten.

De achterliggende gedachte hierbij was, om werkzoekenden bewust te maken van de mogelijkheid tot het vinden van werk aan de andere kans van de grens.
Ook de werkgever moest bewust gemaakt worden van het feit, dat – bij het vinden van werknemers – voor hem ook mogelijkheden liggen aan de andere kant van de grens.
De vraag was nu: hoe kan een en ander gerealiseerd en gestalte gegeven worden? Uiteindelijk heeft dit in 2016 geleid tot de oprichting van de Service Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling (SGA) Kerkrade/Herzogenrath.

Dit is een samenwerkingsverband tussen WSP Parkstad, Podium24, WSP Vidar en UWV aan de Nederlandse kant en Arbeitsagentur en Jobcenter aan de Duitse kant.
Dit samenwerkingsverband bleek een schot in de roos te zijn. Sinds de start van september 2016 en meetdatum eind 2021, heeft het SGA Kerkrade/Herzogenrath meer dan 800 werkzoekenden aan een betaalde baan kunnen helpen.

Middels de inzet en het enthousiasme van de medewerkers van het SGA is dit succes tot stand gekomen. Werkzoekenden worden aan de hand genomen en daar waar nodig ondersteund en begeleid. Voor werkgevers wordt gezocht naar de voor hem geschikte en passende medewerker. Service Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling heeft het leveren van maatwerk hoog in het vaandel staan.

Zowel werkgevers als werknemers worden voldoende geïnformeerd over hetgeen hen te wachten staat, wanneer zij over de grens gaat werken of personeel van over de grens gaan werven.

Hierbij speelt ook de kenmerkende nauwe samenwerking, die SGA is aangegaan met het Grensinfopunt (GIP) een grote rol.

Grensinfopunt is de instantie, waar zowel werknemers als werkgevers terecht kunnen voor alle vragen met betrekking tot onder andere fiscale en sociale wetgeving. Dit is belangrijk omdat deze in beide landen verschillend kan zijn. Ook wordt er aandacht besteed aan mogelijke cultuurverschillen in beide landen.

Inmiddels weten werkzoekenden en werkgevers Service Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling steeds vaker te vinden. Alleen al hieruit valt te concluderen, dat deze instantie een duidelijke meerwaarde heeft binnen de Euregionale arbeidsmarkt.

Dus: bent u op zoek naar een baan of passend personeel en mag dit ook afkomstig zijn van de andere kant van de grens, neem dan gerust contact op met ons.

Wij zijn bereikbaar onder nummer 045-7111778 of 06-11139519

Email: info@grensarbeid.eu

VERDERE Nieuws

Grenslandfestival 2023

Op 7 mei 2022 organiseerde de AG Charlemagne Grensregio samen met de EGTS Euregio-Maas-Rijn*  voor de eerste keer het Drie-Landen-Festival in Vaals. Het werk van

» meer