KERKRADE

Previous slide
Next slide

Inspiratiedag UWV 18-04-2023

Op dinsdag 18 april jl. organiseerde UWV een Inspiratiedag voor werknemers en werkzoekenden. Locatie was Auberge de Rousch in Heerlen, waar Harm Edens, bekend van Dit was het Nieuws,  als dagvoorzitter iedereen door het event leidde.
Ca. 100 werkgevers als ook ca. 200 werkzoekenden waren voor dit event uitgenodigd.
Op het festivalterrein werd de cliënt geïnspireerd door middel van diverse activiteiten van o.a. het Scholingsteam, de collega’s van het Leer Werk Loket en de ZZP adviseurs. Er waren diverse mogelijkheden om met elkaar in gesprek te gaan over talenten door o.a. een gesprekskleed, talentenbox en kletspotten. Er waren VR brillen om situaties te simuleren en het VISTA collega was aanwezig met de Zorg-Bus. Cliënten  konden een Escape Room spelen of een training Social Media volgen. Er was een barbier aanwezig, alsmede een visagiste, tevens kon Dress for Succes de cliënten een kleding- en kleurenadvies geven, waarna er dan een mooie profielfoto gemaakt kon worden.

Er werden drie workshops gegeven door Mario Bierkens (Laat je talenten voor je werken), Paul Ramakers (Iedereen is eigenaar van zijn eigen leven) en Annelies Hoek (Laat je talent zien!)

Na afloop was er om half 5 een borrel ter afsluiting, gevolgd door een ontmoetingsdiner waarvoor deelnemers zich vooraf konden aanmelden.

Al met al een zeer geslaagde dag, zeker ook voor Grensarbeid Kerkrade, die een grote groep geïnteresseerden kan aanmelden voor de eerstvolgende workshop “Werken in Duitsland” die plaatsvindt op dinsdag 2 mei aanstaande.

Deelname hieraan kan via aanmelding bij Marlo Bussers (Marlo.L.Vleugels@uwv.nl) en de workshop vindt digitaal plaats via MS Teams, de link wordt na aanmelding aan de deelnemers verzonden.

VERDERE Nieuws

Grenslandfestival 2023

Op 7 mei 2022 organiseerde de AG Charlemagne Grensregio samen met de EGTS Euregio-Maas-Rijn*  voor de eerste keer het Drie-Landen-Festival in Vaals. Het werk van

» meer