KERKRADE

Previous slide
Next slide

Grenslandfestival 2023

Op 7 mei 2022 organiseerde de AG Charlemagne Grensregio samen met de EGTS Euregio-Maas-Rijn*  voor de eerste keer het Drie-Landen-Festival in Vaals. Het werk van beide organisaties heeft veel impact op de Euregio en indirect op het dagelijkse leven in de regio, maar dit is vaak niet bekend bij de burgers. Met dit burgerfeest wil men daar verandering in brengen.

Dit jaar werd dit festival georganiseerd op 13 mei 2023 in het kader van de Europaweek waarin vragen als “Wat betekent Europa voor mij?”, “Wat heeft de EU te maken met mijn dagelijkse leven?” en “Wat wil ik voor de toekomst van de EU?”, centraal staan. Het burgerfeest sluit daar op aan met een informatief maar ook luchtig programma.

Plombières, België, was deze keer de stad waar het zich allemaal afspeelde. Er werd een breed scala aan regionale gastronomie aangeboden, evenals een “Markt der Mogelijkheden” waar bezoekers zich konden informeren over grensoverschrijdende projecten en initiatieven in de Euregio, onder anderen op het gebied van gezondheid, economie en arbeidsmarkt, veiligheid, cultuur etc.

Er was ook voor amusement gezorgd, op het podium traden bands op en dansgroepen uit de Euregio, de kinderen konden onder anderen met bekende Disney-figuren op de foto.

Grensarbeid Kerkrade was vertegenwoordigd samen met het GrensInfoPunt om de bezoekers te  wijzen op de mogelijkheden van grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling.

*De Europese groepering voor territoriale samenwerking Euregio Maas-Rijn (EGTS EMR) is een van de oudste netwerken voor grensoverschrijdende samenwerking in Europa en kan terugblikken op een bewogen geschiedenis. Geconfronteerd met soortgelijke uitdagingen bundelen de partnerregio’s van Oost-België, de provincies Luik, Belgisch Limburg en Nederlands Limburg, en de regio Aken hun krachten en werken zij samen om de levenskwaliteit van hun bevolking te verbeteren.

VERDERE Nieuws

Grenslandfestival 2023

Op 7 mei 2022 organiseerde de AG Charlemagne Grensregio samen met de EGTS Euregio-Maas-Rijn*  voor de eerste keer het Drie-Landen-Festival in Vaals. Het werk van

» meer