KERKRADE

Previous
Next

GRENSLANDCONFERENTIE 2 DECEMBER 2020

Op woensdag 2 december 2020 heeft de tweede Grenslandconferentie tussen het Koninkrijk der Nederlanden en de Deelstaat Noordrijn-Westfalen plaatsgevonden. Deze conferentie werd vanuit Duisburg (D) digitaal georganiseerd en vele deelnemers waren via internet getuige van een prima opgezet programma waarin de heer Dr. Holthoff-Pförtner, NRW-Minister voor Europese Zaken, gastheer was.

Samen met de Nederlandse Staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Commissaris van de Koning van de Provincie Limburg, Gouverneur Bovens, hebben zij tijdens het twee uur durende programma de resultaten bekendgemaakt van de Grenslandagenda 2019. Naast de actuele situatie rond de duurzame financiering van de bestaande Grensinfopunten, is tevens de grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling prominent aan de orde geweest. De Servicepunten Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling, in 2016 in Kerkrade-Herzogenrath gestart, hebben  inmiddels een enorme vlucht genomen.

Er is weer eens duidelijk gemaakt dat de Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling samen met de Grensinfopunten een belangrijke functie hebben in de grensregio’s en daar waar ze operationeel zijn, niet meer weg te denken zijn. De roep naar een duurzame financiering vanuit de diverse SGA’s wordt daarom ook steeds luider en de noodzaak daartoe is tijdens de conferentie door de aanwezigen bevestigd. De hoop én het streven zijn er op gericht dat er uiteindelijk een grensoverschrijdende dienstverleningsstructuur kan worden geborgd.

VERDERE Nieuws

Terugblik Leer-Werk-Markt

Donderdag 3 november had de organisatie van de Leer-Werk-Markt een drukke ochtend in het Fortuna Stadion te Sittard. Deze Leer-Werk-Markt was een initiatief van UWV

» meer